Bel kayması birçok kişide hiç bir belirti vermeyebilir ya da çok hafif şiddette şikayetlere yol açabilir.
Bel kayması hastalarının büyük bir bölümünde ilaç, fizik tedavisi, ağrı tedavisi uygulamaları gibi cerrahi dışı tedavi yöntemleri ile şikayetler önemli ölçüde ortadan kalkar.
Şiddetli ağrılar nedeniyle yaşam kalitesi önemli derecede bozulan ya da sinir dokuların üzerindeki baskı nedeniyle kuvvet kaybı, his kaybı, idrar ve dışkı fonksiyonlarında bozulma yaşayan hastalar cerrahi tedaviye ihtiyaç duyarlar.
Cerrahi tedavi, sinir dokuların üzerindeki baskının kaldırılmasını ve omurganın sağlamlığının tekrar oluşturulmasını hedefler.
Genellikle ağrıların kontrol altına alınması amacıyla ve geçici süreler için kullanılır.
Bel hareketlerini kısıtlayarak ağrının azalmasına yardımcı olur. Birkaç haftadan daha uzun süren korse kullanımının, bel kaslarını zayıflamasına neden olarak, faydadan çok zararı olduğu bilinmektedir.
Hem ağrının azaltılması, hem de omurganın çevresindeki kasların doğru bir şekilde kullanılmalarına destek olur.
Bel kayması tedavisinde önemli bir yer tutarlar. Özellikle yıpranmış olan faset eklemlerin radyofrekans ile ağrısız hale getirilmeleri hastaların konforunu büyük ölçüde arttırabilir. Aynı şekilde, omurgadan çıkmakta olan sinir kökleri çevresine uygulanan ilaçlar ve radyofrekans işlemi, ağrının hafifletilmesi için faydalıdır.